hikayat exam

Tersebut sebuah hikayat.
Bila mana semua aku, kamu, dia, mereka dan kami,
Berevolusi seketika, bertukar watak, mengubah penampilan,
Seorng periang jadi pendiam,
Yang selalu blurr tiba2 jelas dan Nampak,
Gamers meletak jawatan sekejap,
Bloggers berhenti bersandiwara,
Yang jahat macam setan jadi baik mcm malaikat,
Si bakhil selalu menderma…
 
Semua jadi satu spesis yang sama,
Yang miliki watak yang sama, tak lain pun
Semua diserang wabak yang sama,
Yg miliki symptoms bermusim,
Rambut serabai,
Baju tak basuh,
Cakap sorng2
Mandi jarang2,
Makan yang sihat2,
Nak keluar jalan2 rasa takut,
Halusinasi masa makin cepat,
Hidup makin parah dan parah,
ada yang ckap lebih baik mati (manusia yg x berguna je ckap mcm ni),
 
semua pegang benda sama,
tengok benda sama,
fikir benda sama,
tulis benda sama,
takut dan harap benda sama,
semua yang sama itu berkait darah,
hilang slah satu hancur lebur,
punah harapan, hati luluh
 
semua menanti hari itu,
yang tak lama bakal mendatng,
pasti semua bimbang, cemas,
tapi ada yang confident, ada yg overconfident
semua aku, kamu, dia, mereka, dan kami,
hanya mampu berusha dan tawakal,
kerana itulah hikayat exam hidup seorg student

dscn13696

 
[gambar hiasan]: dengan harapan semua aku, kau, kamu, mereka, dan kami dalam keadaan normal

 
pesanan yang ringkas: kepada semua yang berkait, sempena musim exam ini, aku ingin menyusun jari memohon kemaafan dari hujung kaki ke hujung rambut kiranya ada silap salah..
USAHA TAWAKAL MAJU JAYA

 

Advertisements

About atikullah

hospital tanah merah sk tebing tinggi mrsm kuala lipis mrsm peng. chepa intec russian programme volgograd, russia
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to hikayat exam

  1. Nick says:

    Areteak^^
    Nak resepi nasi lemak
    hehe

  2. atikullah says:

    ko serius ker nik..
    aku x pndai sgt weh..
    tapi aku try bg kat ko nyer blog..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s