MARCH, SELAMAT DATANG~

March scr teorinya merupkan permulaan musim bunga. Bila mana, kelopak2 bunga mula berkembang, daun2 pokok mula menghijau, yg pasti sejuk kalis mata memandang, ditambah suhu nyaman menyegarkan…

Ari ni dah  4 march..tapi aku tak nampak pon lagi tanda2 kunjungnya musim bunga, dahan pokok masih lagi kosong tanpa sehelai daun pun, tak nampak pon walau sekuntum bunga….

gantinya, salji turun lebat, melitup dan menebal, sampai ke betis..kalau pagi ke kelas, badan perlukan tenaga lebih, menghayunkan dan mengagkat balik kaki yg tertimbus bawah salji, kdg2 licin, jatuh,tersungkur dan sakit punggung,..

kedatangan march bermaksud aku telah menghuni russia selama 5 bulan, lama dah tuh..dalam waktu yg sama, ini membwa maksud yg begitu signifikan…kutip2 zachot, amik final exam, hanta sume buku library, packing2, pergi Moscow, masuk airport, naik Qatar airway, singgah Doha, nek Qatar Airway skli agi, pastu, sampai KUALA LUMPUR INTERNATIONAL AIRPORT, pastu naik MAS (insyaallah) turun AIRPORT PENGKALAN CHEPA, pastu tgok muka2 MAK AYAH, DAN SEMUA ADIK BERADIK, konfem eh time tuh hepi giler..kini aku mengira detik2 itu bakal tiba, countdown macm countdown SPM,

march  juga bermaksud bulan kedua lam sem 2…alhmdulillah, sume subject brjlan lancar, cg chem yg sempoi, cg pizik yg produktif, cg bio yg mengigatkan aku tatkal di intec (slalu buat presentation), cg sjarh semacm George Santayana (who cannot remember the past are condemned to repeat it), cg ruski yg terus menekan kami, cg histology yg suka bertanya, cg math yg mengembalikan kegemilangn add math aku, cg latin yg stylo, tapi cg anat yg biarkan kami trkapai, x masuk klas sgt, yg mmksa kami buat teori sndiri, mentukan lines of the muscle sndiri2 ke ats mayat kering, yg biarkan kami sendirian menterjemahkan stiap susur galur anatomi…tapi bukankah tiap yg berlaku ada hikmahnya..

walau apapun, kedatangan march pastinya bakal menyaksikan dan menjajnikan kejutan demi kejutan mungkin, kerana kita dalam putaran hidup tak lari dari masalah dan seangkatannya…

SELAMAT DATANG MARCH!!!!

~Menantikan saat tulip mula berkuntum, mawar mekar harum, alangkah saujana memnadang~

Advertisements

About atikullah

hospital tanah merah sk tebing tinggi mrsm kuala lipis mrsm peng. chepa intec russian programme volgograd, russia
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s