yakin punya harapan~

Yakin punya harapan~

“Mcm nie weh, melambak agi ni kena baca, tapi satu pun blum lagi start, bio tuh bnyak sangat, chem lagi ar..fizik plak tak tau ape pun..“

Itulah antara  keluhan beberapa dari kami, mungkin jugak aku..menantikan saat final exam tuh, mmg mendebarkan..tambah pulak time kitaorg baru je nak amik exam, bdak2 moscow dah ber`honeymoon‘ kat malaysia, bdak2 nizhniy dah sengih2 pulang ke ganggang….

~

Tapi, kita kena yakin~

Rezeki itu milik Allah,

kita usaha lah dulu, Allah suka hambanya yg berusaha,

yakin yang terjadi dan bakal terjadi semuanya dah diatur,

yakin ini ketetapan dah tertulis, dah termaktub,

agar nanti kalau bukan yg diimpikan yang datang,

kita akan mampu terima dan menruskan liku kehidupan dgn kita seadanya,

bukannya hanya membiarkan diri hanyut dalam sungai kecewa,

yang akhirnya hanya akan membawa kita tersadai di pulau kelesuan dan kekalahan, putus..

yakin lah rezeki itu ada bahagianya untuk kita,

jadi galilah, rebutlah bahagian kita, dan bersyukurlah~

 

 

 

Advertisements

About atikullah

hospital tanah merah sk tebing tinggi mrsm kuala lipis mrsm peng. chepa intec russian programme volgograd, russia
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s