MARGARITA OH MARGARITA~

Aku tau kalau korang dengar `margarita‘, mesti ade yang pikir ni nama prempuan france, cam nama watak dlm phantom of the opera yang jatuh dan mati ditimpa chandelier mahal kat opera house kat france tuh angkara manusia huduh bertopeng itu..

Tapi kami di sini ( volgograd yg dimksudkan), margarita tu famous sbg nama pizza halal yang selalu jer jadi pilihan utama ketika memilih di kedai pizza, memnadngkan sume yang lain sumenye berkaitan yg haram..

Disebabkan itu aku bertekad, bahawasanya margarita itu halal di mana-mana saja, bahan2 nye suci dan bley jer dimakan dgn tersengih2 gitu..

Nak cerita dijadikan, di suatu petang summer yang panas cam kat dalam oven itu, maka aku mgjak lah romte aku yg baik itu, faizuddin atau nama famousnya din hensem (bodek jer kot), pegi menmani aku pegi beli kipas individu cute brwrna putih kapas  di sebuah pasarraya ETA ( glosari: eta=ini…pelik ar russia ni, takde nama yg bes lagi ker nak bagi, mungkin x lama lagi wujud lah pasraya ITU) lantas mengenapkan bilangan kipas sebanyak empat biji dlm bilik kami..

 

Kemudian pembelian habis selesai, Maka, oleh gatal aku untuk belanja roomte aku itu, aku pon mengajak lah die makan di kedai pizza di depan eta itu..

Dialog nye lbih kurang lah mcm gini:…..

Aku: akak, bagi pizza margarita satu yer, pastu koktel susu 2 gelas penuh, gula taruk sedang2 jer yer. Kitaorng mkan kat sini, jer..

Akak itu: owh, bley jer, duduk dulu yer, dalm 10 minit gitu siap ar on time..

 

Pastu, pizza itu siap..letak atas meja, besar kot pizza tuh..

Kami menengok pizza itu cam tgok soklan pizik, tak pun cam tgok alien lalu depan rumah..

Ade something atas pizza tuh, bulat cam sosej..

 

Din: weh mat, benda apakah itu atas pizza tuh?..pelik aje aku nengoknyer..

Aku: sume halal lah, ni kan margarita, bkn ke sume bley mkan eh klu dah nama margarita, sumenye guna bhan lautan..

 

Din pon menjamah lah benda yg seakan sosej itu di atas permukaan pizza kuning itu..

Aku: tuna lah kot..

Din: aku yakin dan pasti, ini bukan tuna, bukan juga ikan, ayam pun bukan, daging lembu pun bukan, atau kwasn yg seangkatnnya..ini adlah tutttttt…

Aku: biar betui weh..aku yakin ar margarita bleh makan..jap, kita tnya waiter..

Kemudiannya, dipastikan dgn waiter tuh..

Akak waitress tuh: pizza ni biasa jer dik, Cuma tmbah karbonat svinoi jer ( glosari: karbonat svinoi.. khinzir’s carbonate..lbih kurg lah)…sila lah jamu selera!!..[ dgn muka selamba akak itu berkata2]

                              “Wah!!!..betulkah ini margarita yang boleh dimakan itu”…

Maka, pizza itu pun mintak dibngkus rapat2, maka berlalu lah kami dgn perut kosong..pizza tadi dibuang begitu saja…syukur tak sempat sumbat lam mulut~

 

Moral of the story:-

1)      Malu tanye sesat jalan

2)      Kepada kwan2 seangkatan, tak sume margarita halal ok..tgok sastav dulu..

3)      Jgn duk main redah je klu nak bwat suatu benda, pikir dulu, otak tuhan bagi..

 

P/s: kepada Din, sorry, mung kene sertu tgan, hehehe..aku blanjo smula2 lah plak, margarita halal pulak pahnih…

 

Advertisements

About atikullah

hospital tanah merah sk tebing tinggi mrsm kuala lipis mrsm peng. chepa intec russian programme volgograd, russia
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s