rempit dan dikir barat

Secara prinsipnya, mengikut peraturan alam, masalah itu pastinya ada penyelesaiannya..

Jadi, cerita begini:

Di kampong ku, kg kusial bharu[ aku pernah bertanya mengapa kusial, aku bukan sial], rempit tuh satu masalah, juga jadi onak dan duri, kebisingin, keserabutan juga bagi penduduk amnya, kerna apa?..sebab rempit itu biasanya takes place during the night, ,mase sume org duk relax, menengok tv, makan2, dan juga tidow..

Kerana prinsip merawat dgn kebencian, maka hasilnya hancur, jadi jawatan kuasa kg pom sedar masalah muda mudi ini hanya dapat diselesaikan dgn hal muda mudi juga..

Kelantan itu sinonim dgn dikir barat [ pernah jugak aku berntnya, kenapa bukan dikir timur], tidak kiralah dari sebesar 9 bulan hinggalah tua 90 tahun, kebnykan rakyat Kelantan menggemari dikir..

Jadi, tindakn bijak inilah yg diamik ole ajk kg aku ini, mgumpul keringat muda-mudi menubuhkn kumpulan dikir bg mggantikan budaya mat, minah, dan sepupu rempit itu..

Hinggalah skrg, persembahan dikir barat dipamerkan setiap minggu,..takkan kurang hebat, pendikir2 hebat seperti Megat Nordin pun turut dijemput kadang2..

Maka, baguslah penyelesaianya, bona diagnosis bona curato..penawar tak semestinya 100% bertengtangn dgn racunnya, sedangkan racun itu penawarnya kdg2 juga racun..aku respect ajk kg ku itu..syabas!! anda telah berjaya!!

 P8040057

 sambutan yang tak kurang hebat

 

 

Advertisements

About atikullah

hospital tanah merah sk tebing tinggi mrsm kuala lipis mrsm peng. chepa intec russian programme volgograd, russia
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to rempit dan dikir barat

  1. atikah says:

    assalamualaikum..ape kabar?

  2. atikullah says:

    waalaikummussalam..alhmdulillah sehat2 saje..
    ni atikah yg pkai spek tu ker?

  3. drALAM says:

    Tahniah kat ajk kg tu..
    bijak sgguh dia cari penyelesaian..

    Boleh dicontohi tu..hehe

  4. keyri says:

    mat..
    mu kecek la nga ketua lg mu tue..
    ajak aku g dikir deh..
    buleh jgk aku isi mso lpg aku..
    dan jgk bt duit..
    hahaha..
    aku nie ke tok jogho..

  5. drALAM says:

    btul2..

    sy pom nk tgk keyri berdikir lg..hehe

  6. keyri says:

    kpd dr alam…
    maaf ye..
    silap komen la plak..
    igtkn drAlam=mat atikullah..huhu
    sori2

  7. welcome to malaysia
    mcm br semalam mat g rusia,
    arini dah jumpa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s